начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед разпределение архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Сгради THE CORNER 3

Раздвижена и функционална архитектура, разнообразни по площ и предназначение апартаменти, спокоен и добре уреден централен район са малка част от качествата на сгради THE CORNER 3.

За квартал Подуяне

Квартал Подуяне е динамично развиващ се район на София с устроена инфраструктура, зелени пространства и е граничещ с централната част на столицата. Близостта до парковете Заимов и Герена, удобното местоположение спрямо центъра на града и, същевременно, лесният достъп до АМ Хемус чрез бул. "Ботевградско шосе" са съществени ползи за бъдещите жители на сгради THE CORNER 3.

В района са разположени детски градини, аптеки, магазини, ресторанти, спортни съоръжения, както и новата метростанция "Хаджи Димитър" за удобен превоз с градски транспорт. Кварталът е известен със своята емблематична гара Подуяне, която беше основно обновена и открита в края на 2020 година.

транспорт

Централното местоположение на квартал Подуяне е причина за бързата връзка на квартала към основните пътни артерии на София. Бул. "Мадрид", бул. "Данаил Николаев" и ул "Черковна" осигуряват бърз достъп до всички райони на града. Бул. "Ботевградско шосе", което започва непосредствено от гара Подуяне, преминава в АМ Хемус и по този начин дава магистрална връзка за изход от София в източна посока.

Маршрутите на градския транспорт преминават по основните пътни артерии на квартал Подуяне, а освен автобусни, трамвайни и тролейбусни линии, жителите на квартала могат да ползват софийското метро от новата метростанция "Хаджи Димитър".

За сгради THE CORNER 3

Раздвижената архитектура на сгради THE CORNER 3, както и спокойствието, осигурено от разположената непосредствено срещу тях обновена градина "Площад Родина", дават на бъдещите обитатели безспорни предимства. Основните преимущества на сградите са:

  • 300 м до метростанция "Хаджи Димитър"
  • 50 м до обновена квартална градина "Площад Родина"
  • централно разположен квартал
  • близост до детски градини, училища и магазини
  • разнообразни по площ и разпределение апартаменти
  • апартаменти с двор-градини и магазин на етаж 1

Елегантната архитектура на сградите THE CORNER 3 съчетават окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Едната сграда е на 9 етажа над земята , а другата - на 4 етажа и с обща разгъната застроена площ 4 830 кв.м. Впечатляващото входно фоайе придава стил и завършеност на сградите. Подземните гаражи са проектирани с топла връзка към жилищната зона.

Сгради THE CORNER 3 осигуряват прекрасни условия за живеене и развиване на бизнес. Разчупената архитектура осигурява функционалност и удобство, а зелената околна среда - спокойствие и уют.

Архитектура
АПАРТАМЕНТИ

Запомнящата се фасада и архитектурна концепция на THE CORNER 3 впечатляват с раздвиженост, стил и функционалност на проектираните пространства. Използваните технологии и материали съчетават окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл.

В THE CORNER 3 са разположени два сутеренни етажa с гаражи, достъпът е чрез рампа. На първи етаж има магазин и апартаменти с двор-градини. На останалите 8 етажа са проектирани двустайни и тристайни апартаменти. Жилищата на някои от последните етажи предоставят уникална гледка, както и панорамни тераси.

ГАРАЖИ

В THE CORNER 3 са разположени два сутеренни етажа с гаражи, достъпът е чрез рампа.

ВХОДНО ФОАЙЕ, КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Входното преддверие на THE CORNER 3 е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати, отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.

УДОБСТВА, КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
ВЪНШНА СРЕДА И ПОДДРЪЖКА

Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи във вътрешен двор на THE CORNER 3.

За да се осигури удобството на всички живеещи в сградите, специализирана фирма ще осигурява в охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за:

  • чистотата на общите части и подземния гараж;
  • поддръжка на озеленяването;
  • почистване на снега през зимните месеци.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

За гарантиране на сигурността на всички обитатели в сгради THE CORNER 3, ще бъдат инсталирани камери за 24-часово видеонаблюдение на външните площи и входа на сградата.

КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Качественото изпълнение на сгради THE CORNER 3 е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световноизвестни производители.

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са  главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството и Системи за управление и опазване на околната среда.

Осигуряването на безопасността и здравето на всеки участващ в нашите проекти е основна отговорност на компанията. Ние имаме програми за инструктаж по безопасност и спазваме всички необходими предпазни марки за всеки един етап от строителството на нашите обекти и сме въвели система за управление на здравословните и безопастни условия на труд.

СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Инфинити Пропърти поема гаранцията на всички изпълнени строителни и монтажни работи на сградата, включително покривна хидроизолация, топлоизолационна система BAUMIT и шесткармерната дограма за период от 5 години от издаването на разрешение за ползване.

АСАНСЬОР

Високотехнологичен асансьор Orona или подобен клас с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. Асансьорът осигурява висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн, отличен с награди.

Предвидена е с двустранна мобилна връзка от кабината до гореща линия на аварийната служба. При изключване на електрическото захранване, асансьорът се продвижва автоматично до избран етаж.

БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Металната каса е с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка и усилени панти със специален пълнеж. Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак.

Касовите брави са с по 3 оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от 3 основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

НАЧИН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна скелетно-безгредова конструкция, съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

СТЕНИ

Изпълнени са с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12 см, а външните - с 25 см. Използва се зидарски разтвор Baumit или подобен.

Вътрешните стени и тавани се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

ПОКРИВ

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.

Отделни части от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада от фиброциментни панели. Mатериалът е пълна устойчивост на замръзване и висок клас на пожароустойчивост.

ТЕРАСИ

Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина мин.10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой, изравнителна мозайка, гранитогрес и сифони VIEGA. Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см бутилова самозалепваща лента.

ПАРАПЕТИ

Външните парапети са по архитектурен детайл.

НАСТИЛКИ

Подова замазка с поставени в защитни гофрирани тръби - кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела.

ИНСТАЛАЦИИ
ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с 5-слойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазка.

Предвидена е абонатна станция в специално помещение в подземния етаж и свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД.

Изградени вертикални щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация.

Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на уличната мрежа.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Силнотокова инсталация на сгради THE CORNER 3 е по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND и SCHNEIDER ELECTRIC.

Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

ИЗМЕРВАНЕ

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

ДОМОФОННА СИСТЕМА

За всички апартаменти в сгради THE CORNER 3 са монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живеещите.