начало за компанията сгради галерии контакти EN към сградата
общ преглед архитектура местоположение етапи галерия EN
02/ 971 0000 | 02/ 971 1425
изпратете запитване
Общо за сградата CityLime

CityLime е жилищна сграда в квартал „Гео Милев“, ул. Разлъка 3 в близост до зала Универсиада. Изпълнението й е луксозно. Акцент в архитектурата са големите прозорци, модерната фасада и луксозните общи части.

За квартала

CityLime e луксозна жилищна сграда, разположена в престижния квартал Гео Милев, на тиха улица, в близост до бул. Шипченски проход, зала „Универсиада“, Борисовата градина, пазар „Ситняково“ и в района на хотел „Плиска“, Serdica Center и Sky City Mall.

Комуникативност

Бъдещите обитатели ще имат бърз достъп до централните части на града, поради изключително удобното и комуникативно местоположение, само на 3 километра от центъра на София и до основните пътни артерии бул. Ситняково и бул. Цариградско шосе.

За сграда CityLime

CityLime материализира визията за градско жилище на взискателния клиент с активен начин на живот: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

Архитектура

Сградата е с уникална архитектурна визия, съчетаваща фасада от широко форматни плочи, структурна мазилка, френски прозорци и иноксови парапети. Издигаща се на 7 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 3000кв. м. сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид.

Апартаменти

В CityLime са разположени сутерен с паркоместа и мазета, партер с апартаменти с двор-градини и още шест етажа с различни видове апартаменти. Жилищата на последните етажи имат изглед към Витоша и просторни панорамни тераси.

Ние вярваме, че всеки един от нас влага много емоции в избора на нов собствен дом, който да отговаря на индивидуалните му изисквания и да осигурява уют и спокойствие. Ние полагаме максимални усилия при проектирането и изпълнението на сградите ни, за да предложим функционални апартаменти с разнообразни квадратури. Ние сме перфекционисти в работа си и изграждаме и най-малкият детайл с висока прецизност и професионализъм.

Входно фоайе, коридори и стълбища

Входното фоайе се отличава с луксозна дизайнерска визия с подчертано индивидуален облик.

Подземни гаражи

Подземните паркоместа са с топла връзка към жилищната зона.

Удобства, качество и сигурност
Външна среда

CityLime разполага с вътрешен озеленен двор, детска площадка с пясъчник, пързалка и люлка, ограден по парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата.

За да се гарантира спокойствието и удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма ще осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж.

Асансьор

Високотехнологичен хидравличен или електрически асансьор с автоматични иноксови врати за 6 лица, отговарящи на всички европейски стандарти. При авария или отпадане на захранването асансьора слиза на долния етаж и отваря врати.

Звукоизолация

Под замазката в апартаментите се полага високотехнологична звукоизолационна мембрана FONAS TEX с дебелина 2,8мм. Посредством тази модерна технология апартамените са шумоизолирани от горният етаж.

Стените между санитарни помещения и спални помещение се изпълняват от двойна стена и 5см вата между тях за по-добра шумоизолация.

Поддръжка

За да се гарантира спокойствието и удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма ще осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж.

Качество на изпълнение

Качественото изпълнение на сградата е гарантирано от дългогодишния опит в строителството на нашия екип, изградената система за контрол на качеството и използването на съвременни технологии и материали от световно известни производители.

Гаранционни срокове

Покривна хидроизолация - 10 години

Топлоизолационна система BAUMIT - 10 години

Окачена фасада – 10 години

Дограма КÖMMERLING - 10 години

Инфинити Пропърти предлага на своите клиенти, при тяхно желание и цялостно завършване “до ключ” на апартамените според индивидуалните изисквания на клиента.

Качественото изпълнение на нашите обекти и опазването на околната среда са главни приоритети на Инфинити Пропърти и в компанията са въведени Системи за управление на качеството ISO 9001:2008 и Системи за управление и опазване околната среда ISO 14001:2004.

Осигуряването на безопасността и здравето на всеки участващ в нашите проекти е основна отговорност на компанията. Ние имаме програми за инструктаж по безопасност и спазваме всички необходими предпазни марки за всеки един етап от строителството на нашите обекти и сме въвели система за управление на здравословните и безопастни условия на труд OHSAS 18001:2007.

Сигнално-охранителна дейност (СОД)

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с предвидени изводи за датчици, предавател и клавиатура.

Начин на изпълнение
Конструкция

Монолитна скелетно-безгредова конструкция съставена само от плочи и носещи стоманобетонни шайби и колони, което осигурява на клиентите максимални възможности за индивидуалното разпределение на помещенията в апартаментите.

Стени

Изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12cm., а външните 25 cm. Вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.

Покрив

Плосък покрив по архитектурен детайл, включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

Прозорци и балконски врати

Немска петкамерна PVC дограма КÖMMERLING с „енерджи” стъкло, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци и врати в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков G-U, Германия. Всички врати са с шнаперов механизам за задържане на вратата в касата при отворено положение.

Фасади и топлоизолации

Част от фасадата на сградата ще бъдат изпълнени с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 8 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е и водооткапващ.

Останалата част от фасадата ще бъдат изпълнени с окачена фасада с немски фиброциментови панели с гладкa повърхност със защитен ултравиолетов слой на немската компания WAGNIT-FULGURIT. Системата включва фиброциментови панели, въздушен ветилационен слой и топлоизолация от стъклена вата с дебелина 8см с паропропускащо фолио.

Тераси

Парапетите са по архитектурен детайл съчетаващ триплексово стъкло и иноскови елементи. Терасите се изпълняват от горната страна с топлоизолация XPS, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони VIEGA, a oт долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT.

Откритите покривни тераси имат покритие от топлоизолация XPS 10см, армирана замазка от водоплътен бетон и италианска или немска двупластова хидроизолационна система с защитена минерална посипка на горния слой.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см битумна самозалепваща лента.

Парапети

Парапетите са по архитектурен детайл съчетаващ триплексово стъкло и иноскови елементи.

Настилки

Настилките в коридорите и стълбището са от дизайнерски гранитогрес, гранит или друг естествен камък.

Инсталации
Отопление и вентилация

Монтирани алуминиеви радиатори на самостоятелни отоплителни кръгове свързани към обща колекторна кутия в апартамента, като температурата се регулира индивидуално за всички помещения. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката.

Монтирана абонатната станция в специално помещение в подземния етаж свързана към топлопреносната мрежа на Топлофикация София АД. Изградени вертикалните щрангове за отопление и монтирани индивидуални топломери в общите коридори като за всеки апартамент централното топлоподаване ще може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове.

За всички бани и тоалетни е предвидена смукателна вентилация с изводи за индивидуални вентилатори. Вентилацията ще се изпълни от метални тръби в баните и тоалетните, а останалите клонове на вентилацията се изпълняват от готови коминни тела. За подземния паркинг е предвидена общообменна принудителна и естествена вентилация.

Водопровод и канализация

Водопроводна система с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. Канализацията е с дебелостенни PVC тръби и е свързана към канализацията на ул. Разлъка.

Електроинсталации

Силнотокова инсталация по проект с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на LEGRAND, MOELLER или SCHNEIDER ELECTRIC. Гръмоотводна инсталация на немската фирма PRÖPSTER.

Кабелна телевизия

Вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

Измерване

За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. Инфинити Пропърти открива индивидуални партиди за ток, топлинна енергия, топла и студена вода на името на всеки собственик.

Телекомуникации и домофонна система

Телефонни и интернет изходи до всеки апартамент.

За всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR.